Bilder från er

Alltid roligt att få bilder från er som köpt mössor och använder dem flitigt. Tusen tack <3
 

Jag blir så rädd för den här världen...

Strax innan jul för snart 2 år sen befann vi oss på sjukhuset för att undersöka vad som orsakade dålig aptit, viktnedgång och gjorde vår lilla tjej trött och gnällig. Hela vår värld raserades när de fann en stor tumör i centrala delen av hjärnan som klassades som inoperabel. Tiden efter var den värsta. Sjukhus, ambulans fram och tillbaka, intensivård, timmar av vakande vid sidan av sjukhussängen och sen hemska fruktansvärda veckor och månader med cellgifter, handikapp, sondmatning, och biverkningar.
 
Mitt i detta kaos träffade jag en vän som stöttade oss vars dotter låg på samma avdelning men "bara" hade diabetes. Nu fick jag reda på att även hennes dotter har fått cancer- jag blir så rädd för den här världen och allt hemskt som händer runt omkring. Jag möter många familjer i sjukhuskorridoren och även genom mitt projekt med mössorna samt The Essence Vitae Project som lever/levt med cancer i familjen. Helt plötsligt lever vi i en värld där cancer används lika frekvent som halsfluss...svårt att hantera allt det här ibland. 
 
Livet pågår trots detta precis som vanligt runt omkring oss. Vi befinner oss i världen mellan de vita rockarna och lunchlådorna på jobbet. För oss delas året upp mellan röntgendatum, superpärlor och behandlingsscheman...vi beklagar oss över vädret som alla andra men är tacksamma över att få se de gyllengula löven träda fram från frukostbordet här hemma. Snart 2 år...vi lever, vi lär, vi förändras, vi hoppas....hoppas att den fjärde stolen aldrig blir tom i reklamen på tv.
 
Varje dag drabbas ett barn av cancer i sverige, en familj får det värsta beskedet. Att samla in mer pengar till forskningen är A och O. Barncancer är ingen ärftlig sjukdom, man vet inte varför vissa barn får det. Tänk om det fanns ett botmedel eller rent av en vaccination mot alla dessa elaka cellerna.
 
Snälla...alla kan göra något. Istället för att köpa den där tidningen eller ta den där lyxlunchen så lägg dina extra slantar då och då på den viktiga forskningen. Vill du bidra så kan du göra det på många sätt.
 
www.alicemossan.se
 
 
 

Nyhet! Brorsan randig klarblå/mörklblå

Då är det dags för en nyhet till alla brorsor! Hoppas ni gillar...som ALLTID så går 50 kronor per såld mössa direkt till barncancerfonden via min egna insamling "Alicemössan".
Webbutiken kommer du till genom att klicka här! Den här mössan finns upplagd i alla storlekar så nu kan alla pappor matcha sina barn ;o) eller syskonen emellan.
 
Önskar er alla en trevlig helg!
 

Nyhet på G till alla brorsor

Det blåvitrandiga tyget sålde slut på bara några dagar och nu finns det väldigt få kvar i webbutiken. Jag kände dock att jag ville testa en annan variant på det randiga temat. Så i nästa vecka hoppas jag alla små och stora brorsor är sugna på en ny klassisk variant i randigt. Håll utkik!
 
 
Önskar er en riktigt fin helg!!!
Ps. Glöm inte skicka in era bilder på barnen eller de vuxna i sina mössor nu när de kyliga vindarna börjar dra in. maila i så fall till alicemossan@gmail.com

Presentkort

Ni har väl inte missat att det nu går att köpa ett presentkort i webbutiken om du vill ge bort en mössa? Perfekt gåva som gör skillnad <3

Du hittar presentkorten i butiken här!


Suprice...fler leopard!

Möttes av ett glatt mail precis, Samhall som syr och lagerhåller mössorna hade lite tyg kvar och har nu trolalt fram några till leopardmössor i varje storlek. Så ni som blev besvikna över att ni inte hann bestälal får nu en chans till.
Mössorna hittar ni här!
 

Photoshoot i leoprint

Tidigare i veckan passade jag och min bästa vän Frida på att fotografera varandra lite grann när vi var nere vid Röda sten i Göteborg. Underbar kväll med riktigt härligt ljus <3 
Mössan finns tyvärr inte kvar i vuxenstorlek men jag hoppas verkligen att jag ska få tag på mer tyg i början på oktober. Håll utkik här eller på facebook så håller jag er uppdaterade.
 
 

Augusti månads försäljning

Då var det dags att redovisa augusti månads försäljningssiffror. Vilken dunderstart det blev, så himla roligt att nyheterna nästan sålts slut samt att många hjälper till att dela och sprida mösssorna och insamlingen.
Alla ni som köpt en mössa under augusti i webbutiken kommer under veckan att se ert namn på insamlingssidan. 
 
Augustis reslutat: 117 st mössor= 6 540 kronor!
 
Så snart pengarna syns på insamlingen så är vi uppe i 128 180 kronor!!!!!!!! Det senaste målet är uppnått och jag får nu höja ribban IGEN :o) Tänk att jag började med 50 000 kronor för ett år sen, helt underbart.
 
Nu önskar jag er alla en trevlig kväll!
 

Tusentalskronor på några timmar...

Ja det är sant, hela 33 940 kronor samlades det in under ca 2 timmar i ett blåsigt och bitvis regningt Kungsbacka.
Kunde aldrig någonsin tro att de 400 badges som vi beställt skulle ta slut...det fattades mer än 100 stycken. Vi vill rikta ett STORT STORT TACK till alla glada, varma, snälla människor som bidrog med massor av pengar till Barncancerfonden. Så nu är det bevisat, tillsammans kan man göra stor skillnad och det känns bra i hjärtat <3
 
En kort summering:
Deltagaravgifter: 27 400 kronor
Gåvor: 690 kronor
Alice och brorsanmössor: 117 st= 5 850 kronor
Boka hälsa (ekologiskt kaffe): vi inväntar deras siffror!
 
Alla pengar kommer under veckan att synas på vår egna insamling till Barncancerfonden "Walk of hope- Kungsbacka 2013". Alla pengar som samlats in genom mössorna visas på följande insamling "Alicemössan"
 
Jag vill även passa på att tacka våra sponsorer:
Karolina konst
Boka hälsa
Ica Maxi Kungsbacka 
Kungsbacka kommun
Clas Ohlsson 

 
 
 
 

RSS 2.0