Insamlat under september?

Galet galet....ytterligare massor av tusenlappar har kommit in. För september månad så för jag över 9 200 kronor till Barncancerfonden. Det är 184 mössor som sålts!!!

TACK alla ni som köpt en mössa och bidragit till den här fantastiska summan. Så snart listan på alla namnen är inlagd så kommer ni se era namn, dröjer dock några dagar. Håll utkik och följ insamlingen. Med september månads pengar är vi nu uppe i 37 855 kronor- HURRA!!!!!
 
http://www.barncancerfonden.se/13569

Allt är relativt

Jag läste idag ett blogginlägg från en mamma vars dotter också drabbats av cancer. Vi möttes hastigt utan att prata någon gång i februari. Vi bodde vägg i vägg på Östras barncanceravdelning, det var samma dag som vi fick åka hem med Alice för första gången efter månader på sjukhus.
Inlägget handlade om att allt är relativt.
Jag citerar men ändrar tiden...
 
"Om jag hade sett vår situation idag för 1,5 år sedan hade jag blivit väldigt, väldigt ledsen.
Om jag hade sett vår situation idag för 6 månader sedan hade jag blivit alldeles galet överlycklig.
Upplevelsen är relativ. Så väldigt relativ."
♥Alice kan idag ta sig fram på golvet själv, hasande på rumpan eller haltande gående när hon håller i vår hand. För 1,5 år sedan sprang hon själv, men för 6 månder sen kunde hon inte sitta utan att välta. Hon krävde åtskilliga hjälpmedel för att kunna sitta vid matbordet, duscha, åka vagn etc...
♥Halva synfältet är förlorat, allt är svart från mitten och åt höger. För 1,5 år sen hade hon normal syn, för 6 månder sen kunde hon inte vrida huvudet för att titta åt höger...
♥Alice härmar och tar efter nya ord. För 1,5 år sen bubblade orden fram, hon gick på förskolan med sin storebror. För 6 månder sen kunde hon inte säga mamma och prognosen var mörk.
 
Allt detta handlar om skadorna efter stroken hon fick samma dag som hon opererades. Det är dessa skadorna som syns och som andra tror har att göra med cancern. På sätt och vis har det ju det då stroken aldrig hade uppstått om inte tumören funnits där. Ca 10% av tumören finns kvar och det är bara röntgensvaren ca var 4:e månad som berättar om hur det egentligen går. Allt det andra har vi fått utöver som en extra belastning och vi kan bara påverka till viss del genom träning och rehab.
 
Tumören och cancern lever under ytan, attakeras med gifter och behandling för att förintas. Det vi ser är biverkningarna... Blodvärden analyseras, sondslangar tejpas om, nålar sätts i porten, dropp kopplas in och ur, febern kommer och går, vi läggs in på nytt. Det gör ont, jätteont vissa dagar. Alvedonrecept på 1-litersflaska skrivs ut, apotekarens blick och ord har etsat sig fast "stackars lilla flicka"...
 
Nu sitter man här och funderar på livet. Vad hände, hur kunde det bli så här? En så frisk och perfekt liten tjej, nu evigheter ifrån det normala livet. Visst, allt kan bli ganska så normalt när vi förhoppningsvis är i mål. Men alla skador efter stroken, de djupa sår i hjärtat och själen som rivt sönder, vi kommer aldrig bli desamma.
Men jag vet innerst inne att ur alla kriser föds något positivt förr eller senare. Det handlar på sätt och vis om att välja lycka. Hur man tänker och på vad man lägger sin energi på. För i krisen har jag blivit mer medveten och fokuserad, blivit peppad att nå mina drömmar. Jag har startat upp en webbutik helt på egen hand, jag frilansar som fotograf...allt detta är för mig ren lycka.
 
Framöver, när tid och kraft finns så kommer jag börja jobba med ett fantastiskt projekt som ligger mig varmt om hjärtat, nämligen Essence Vitae. Utvalda fotografer från hela landet jobbar idieellt med att ge bort en familjefotografering till barnfamiljer där någon familjemedlem är svårt sjuk. Gå gärna in och läs om projektet och om andra drabbade familjer och ta del av deras historier. Bildena är starka och utsrålar trots de svåra kriserna sann kärlek. http://essencevitae.com/
 

Tävling- två bebismössor!

Nu har du chansen att vinna någon av dessa två supersöta bebismössorna som är uppsydda speciellt bara till tävlingen. De här tygerna finns alltså inte att beställa utan är lite "limited edition" just nu.
 
För att få chansen att vinna en sån här mössa ska man gå in i webbutiken och "gilla" Alicemössan och brorsan på facebook. Efter det så ska man tipsa om den här tävlingen genom att antingen maila, blogga, dela på facebook, twittra, instagramma, skicka brev, sms:a, ringa...you name it.
När man sen spridit tävlingen och bloggen/webbutiken så kommentearar man det här inlägget så jag får ert namn och er mailadress.
 
Två vinnare utses sista september, alltså nästa söndag!
Berätta gärna vem som ska få mössan eller varför ♥
 
 

Brorsan


Ett härligt gäng!

Idag har jag träffat "hela" Samhallgänget på kontoret i Mölndal. Alltid lika roligt att komma dit och mötas av dessa eldsjälar. Ibland är de upp mot åtta stycken som är i full gång med att klippa, mäta, sy och packa. Kan lova att man dras med i deras härliga stämning i rummet, rena tomteverkstaden. Utan detta gänget hade Alicemössan förmodligen aldrig blivit så stort som det nu blivit- är så tacksam ♥

Längst till höger på översta bilden ser ni Maria. Det är vi som sköter allt det administrativa tillsammans, även hon en klippa!
 
Idag blev jag även intervjuad på Samhall, berättar mer om detta vid ett annat tillfälle!!!
 
 
 
 

Barn och cancer

Idag kom Barncancerfondens egna tidning "Barn och cancer" ut. Den ges ut fem gånger per år och är fylld av artiklar, reportage, fakta och bilder om barncancer och forskning. På sidan 8 är jag och Alice med i en artikel om mitt projekt "Alicemössan".
Bilden är jag extra glad för då jag faktiskt inte har många bilder på oss ihop (normalt sätt står jag själv bakom kameran). Vill ge ett extra tack min duktiga vän/fotograf Frida Valentin.

Jag hoppas att artikeln leder till att fler uppmärksammar det viktiga arbetet som Barncancerfonden gör. Idag finansierar Barncancerfonden ca 90% av all barncancerforskning utan stöd från varken stat, kommun eller landsting. Varje gåva är avgörande.

Köper man en Alicemössa eller brorsanmössa så kan man känna att man faktiskt gör skillnad och har bidragit till en ljusare framtid för många drabbade barn och familjer.

Jag säger godnatt från sjukhuset då vi åter igen är inlagda efter behandling och biverkningar. Hoppas ni alla bloggläsare får en fin helg.

Bildregn

Insåg att det blev så många bilder så jag la upp dem på min fotoblogg istället. Där är det enklare att bläddra igenom alla!
www.imageu.se
 
Här är självaste brorsan ♥
 
 

Gruppfotografering!

Vill börja med att TACKA alla underbara grannbarn och föräldrar som tog sig bort till vår gård och ställde upp på bild. Blir alldeles rörd och varm i hjärtat när jag tänker på att alla ni och många fler bryr er och stödjer projektet på det här sättet. Att se alla mössorna på barnen gör min ännu mera inspirerad att fortsätta utveckla detta och samla in mer pengar!
Här är ett litet smakprov på bilderna jag tog nu idag. På en del av barnen lyckades jag i springande fart få till några jättefina porträtt...håll utkik här så kommer det MERA!!! Börjar med lite svartvitt.

NI ÄR FANTASTISKA!
 
 
 

Cerise mössa

Ni har väl inte missat att den här cerisa skönheten finns i storlekarna: bebis, 1 år, 2 år och 3-5 år!!!
 

kollage

UNDERBARA UNGAR!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tack för ni sprider glädje!

Barn med cancer

Hittade den här dokumentären på min väns blogg som liksom Alice har spenderat alldeles för mycket tid på sjukhus. Det är precis i den här korridoren på Östra på avdelning 322 som allt började. En dokumentär som visar sanningen och är ärlig rakt igenom. Det är precis så här "livet" med barn som har cancer är.
Se den! Finns bara uppe några dagar till....
http://www.svtplay.se/video/197759/barn-med-cancer

Sjukhustankar

Droppet knarrar och tickar, ljudet går inte förväxla. Gift som ska direkt in i blodet, gift som både gör gott och ont mot din lilla kropp. Vill trycka på stoppknappen, packa väskan och fly. Går inte, detta är vägen som leder oss mot målet  bakom alla höga träd och berg. Vi måste vandra hela vägen, det finns ingen genväg.
På sjukhuset sker möten och hjärtan öppnas. Glädje möter sorg och förhoppningar möter förtvivlan och oro. Nakna huvuden med ögon som både glimrar och glittrar, men lika många som tittar bort. Föräldrar som bär på sådana tunga ryggsäckar och laster. En del har vandrat vägen en gång redan, men andra befinner sig i början. 
Mitt hjärta fylls alltid av så blandade känslor. Man är tacksam för att det finns mediciner och sjukvård men man blir alltid lika ledsen och orolig. Sen förra gången vi var här så fattas det ett barn, en liten kille med sin fina familj.Allt är så orättvist och sjukdomen så lömsk. Hatar allt som har med den här förbannade sjukdomen att göra. Hatar att se mitt lilla barn lida och uppleva allt obehagligt. Barn ska få vara barn och leka och utforska. Jag drömmer om att se en sån vardaglig sak som att Alice följer sin bror till förskolan och kastar sig i mina armar vid dagens slut. Att se henne springa och dansa själv som hon älskar mestav allt på hela jorden. Idag kom clownerna på besök och Alice njöt och klappade takten till varje ton. Hon försöker klappa händerna men ena handen lyder inte alls, hon ljublar och skriker MER så snart sista ljudet från gitarren hörs. Hon får aldrig nog, clownerna är fantastiska.
 
Vi tittar på klockan, räknar ner minuterna till droppet kopplas ur. Vi räknar veckor och behandlingar, försöker grabba tag i målet på avstånd. Vi kämpar och försöker leva livet samtidigt som vi stundtals bryts ner till marken. Jag försöker glädjas åt alla bra dagar vi haft, de möjligheter som trots skuggan av sjukdomen har fötts. 
Allt detta formar oss, kanske gör oss till bättre människor. Livet är här och nu, jag har så många drömmar och mål som jag vägrar ge upp. Nu ligger fokus på att få min familj hel och lycklig. Fokus på att göra bra saker när jag hinner och orkar. Alicemössan är definitivt något som ger mig mer energi och alla ni som stöttar. 
 
Kram

Superhjälten Nils

 
Om ni bor runt Göteborg och Kungsbackatrakterna så råder jag er verkligen att besöka en mycket speciell butik. Butiken är tillfällig och drivs av Ulrica med familj som kämpar för sin son Nils. Vinsterna av all försäljning går direkt till Barncancerfonden. Självklart har jag varit där och fyndat. De har allt från snygga barnkläder till trendig inredning. Heja hela familjen, ni är otroliga! Kolla intervjun nedan samt gå in och gilla på facebook www.facebook.com/superhjaltenNils
 
 
http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_goteborg?title=nils_mirakel_bakom_cancerinsamling&videoid=2214871

15 700 kronor till Barncancerfonden

Imorgon gör jag en överföring på 15 700 kronor till Brancancerfonden. Det är alltså 314 mössor som har genererat den här summan under augusti månad. Webbutiken öppnade första augusti, helt galet vad bra det har gått. Utan alla ER hade detta inte varit möjligt. Hoppas nu att alla Alicemössor och brorsanmössor snart åker på i höstvädret, så att ännu fler uppmärksammar projektet och insamlingen.

P.s Alla namnen ska komma upp i veckan, totalt 230 personer som handlat i webbutiken!
.

Modellplåtning i svart Alicemössa

När jag och min fotointresserade vän Frida får göra vad vi vill och har möjlighet så kan det bli såhär. En Perfekt kväll där jag hämtar massor av glädje och energi. Att få använda kameran utan några krav är det bästa som finns. Väldigt praktiskt också när vi båda kan stå modell och sen vara fotograf...fler bilder finns här fotograferade av mig.
 
Trevlig kväll!

RSS 2.0