Bloggare som stödjer Alicemössan lite extra

Jag skulle vilja uppmärksamma två bloggar som gjort mig glad idag. Det finns så många varma männsikor som anstränger sig lite extra och vill hjälpa till. STORT TACK till er!
Nu hoppas jag ni som klickar in här besöker de grymma bloggarna och inspireras av deras kreativitet.

http://photografibutiken.se/gavokarusellen/

http://mestvirkat.blogspot.se/2012/05/alicemossan.html


Kramar ♥

Ny label och design

Ny start på projektet och nytt samarbete med Samhall innebär lite ändringar i etiketter, design och stil på det hela.
I den nya "headern" ser ni A:et som symboliserar Alicemössan som nu ersätter etiketten med liten frost. Hoppas ni gillar den! Det har även smugit sig in en annan text under Alicemössan. Projektet kommer nu få en liten extra textrad som hyllar Alice fantastiska bror, vår stjärna som håller ihop familjen, sprider glädje och kämpar med sin syster mitt i allt det jobbiga. Sjärnan kommer bli den symbol som pryder killmössan och som symboliserar familjens lille hjälte.

Intervju i lokaltidningen

Idag höll jag på att sätta kaffet i halsen när jag såg uppslaget i den lokala tidningen. Jag är glad att projektet och insamlingen uppmärksammas då det förhoppningsvis leder till att Barncancerfonden får in mer pengar, men jobbigt att se sig själv och läsa om allt vi faktiskt gått och går igenom just nu.

Nu i dagarna väntar jag hem tygprover till de nya mössorna som kommer börja säljas någon gång i juli. Väldigt spännande och jag vet även att det är fler som är ivriga. Känns jättekul att nu äntligen kunna berätta att jag hittat en kanonbra samarbetspartner som kommer ta hand om sömnaden, paketeringen och utskicken mot kund. De som kommer ta hand om hela den biten blir Samhall. Det blir ett litet team som jobbar på sömnadsavdelningen i Mölndal som kommer att få huvudansvaret. Jag har träffat alla tjejerna och avdelningschefen och vi alla var nog ungefär lika ivriga att komma igång. Underbara personer som brinner för sitt jobb och som gör det med hjärta. Extra bra känns det att kunna producera mössorna lokalt och även ge jobb till dem som behöver det och som i vissa fall själva lever med livshotande sjukdomar som cancer.
Så om man köper en mössa stödjer man inte bara Barncancerfonden utan även Samhalls goda syfte att få människor med olika typer av funktionsnedsättningar i arbete.

Nu håller jag tumamrna att tygerna ser riktigt bra ut och att hela projektet drar igång ordentligt under juli. Tills dess kommer det lite uppdtaeringar här på bloggen.

Varma kramar!
Sara ♥

Slut

Lika positivt överraskad som förra gången, de grå mössorna försvann innan dagens slut!
Om ni inte har fått ett mail av mig vid den här tidpunkten så hann ni tyvärr inte beställa någon.

Men som jag nämt tidigare, fortsättning följer och det kommer fler Alicemössor fast i en ny tappning i dubbel bemärkelse! Imorgon spikas mycket och jag hoppas kunna sätta igång så snart tid och ork finns. Hade man gjort det här med ett friskt barn hade allt gått mycket fortare men nu är det prio ett på Alice och familjen ♥

Kram!

Grå Alicemössa säljs nu!

Då var det dags att släppa de sista grå Alicemössorna som gjorts tillsammans med liten frost!  Jag har 15 mössor kvar och de första som kommenterar det här inlägget nedan får chansen att köpa mössan. Efter det blir det ett litet uppehåll innan jag presenterar den nya kollektionen och spännande samarbetet.

OBS, skriv i inlägget vilken storlek som önskas så jag vet åtgången på respektive storlek. När dessa mössorna är "bokade" och bekräftade av mig så kan ni kika under "Frågor och svar" hur processen flyter på med betalning, leverans etc.

Jag har följande storlekar:
1 år: 5 st
2 år: 5 st
3-5 år: 5 st

OBS! Det är ingen mening att maila mig då jag enbart säljer till de som skriver i kommentarsfältet för att göra allt rättvist.

Blommig Alicemössa 1 år och 2 år- budgivning

Någon som vill köpa den fina blommiga Alicemössan, bland de sista som finns kvar? Jag har två stycken, en i storleken 1 år och en i storleken 2 år. Budgivningen startar nu och pågår fram till 21.00 ikväll. Högst bud vinner. Skriv inlägg med summan och vilken storlek i kommentarsfältet nedan. Allt över 100:- går till Barncancerfonden...jag säljer ingen mössa under 150:- då det är syftet med det hela. Jag kontaktar vinnaren efter 21.00 på mail ikväll!!!
Kör hårt!

Vilken gillar du?

Som jag nämnde i tidigare inlägg så letar jag nu tyger för fullt. För att göra en egen liten "pinboard" med tyger/mönster jag gillar så satte jag ihop ett enkelt kollage. Hade varit kul att höra vad ni gillar bäst, skriv gärna en kommentar!!! Observera att detta är bilder på tyger som finns ute i butikerna nu från kläder och annat, det blir alltså inte samma utan likande.


Sista mössorna sydda, men fortsättning följer...

Nu har alla mössorna i det grå tyget blivit färdigsydda som jag har gjort tillsammans med liten frost. Håll utkik efter inlägget där jag publcerar att de nya mössorna är till försäljning, det är ingen idé att maila mig innan. Jag kommer köra samma upplägg som sist...

Nu över till framtiden!
Jag är så fantastiskt glad att det här projektet har fått sån positiv respons. Nu börjar alla pusselbitarna att falla på plats. Jag är i full fart med att välja tyger, designa ny logga, starta webshop och få igång produktionen. Dock är det några små möten och fix och trix innan jag kan säga att allt är i hamn. Men håll tummarna för att det blir bra, jag vill så gärna!
Kan även avslöja att det blir ett litet projekt som även kan glädja alla småkillar!

Jag har fått höra från många som undrar hur jag orkar driva detta projekt mitt i allt kaos. Som min psykolog sa, så gäller det att man hittar något sätt där man kan hämta kraft och glädje så att allt inte bara kretsar runt sjukdommen. Jag känner att jag får vara mitt gamla jag, med idéer och skaparlust och samtidigt gör någon nytta. Det är för mig väldigt viktigt då framtiden är suddig och väldigt oklar. Jag gör något meningsfullt som både ger mig ljusglimtar i vardagen men även för Barncancerfonden och alla drabbade barn. Men alla dagar är förståss inte lika produktiva. Min energi går och kommer, kvävs för att sen eldas på igen...allt hänger på hur Alice mår och hur vardagen ser ut. Får vi vara hemma är det bra, men cytostatikan (cellgifterna) och allt annat kan göra att även en dag hemma blir en tuff match. När tårarna, ilskan, smärtan, trotsen och frustrationen krockar så får man helt enkelt inte en sekund över till något annat. Så om svar eller inlägg uteblir så finns det en väldigt bra anledning. Ibland orkar man bara inte.

Jag hoppas hur som helst att projektet kommer fortsätta att ge mig energi och samla in mer pengar.
Tack för allt stöd från er!


Bilderna strömmar in!


Fler glada barn i sina Alicemössor

Så himla kul att se barnen i sina fina mössor, här kommer några nya bilder till!
Trevlig kväll ♥

RSS 2.0