Superhjältar mot cancer

Vågar nästan säga att alla på något vis drabbas av cancer i livet, kan vara någon i släkten, en vän eller en familjemedlem. Forskningen är A och O och vad kan man då själv göra för att bidra? Jo det finns flera sätt, bidra med en slant, köpa en Alicemössa eller köpa ett sånt här fint och tufft "SUEPRHJÄLTE ARMBAND"
Foto: Helena K
 
Det här armbandet har Superhjältarna mot cancer tagit fram och det säljer som bara den! För att beställa ett armband kan man skicka ett mail till följande adresss: smcbutik@hotmail.com
Armbanden kostar 50:- och all vinst skänks till cancerfonden. Om det blir mycket pengar kommer de även sätta in en del till Barncancerfonden.
 
Vilken superhjälte/hjältinna hade inte drömt om att tillhöra de här coola killarna?
Perfekt julklapp som alla har råd med. Dessa svarta är i vuxenstorlek, men snart komemr det även till barn.
 
Håll utkik på deras hemsida!

Tuffa veckor

Nu inleder vi några tuffa veckor innan vi förhoppningsvis kan försöka få lite julstämning...det blir föräldrarträff om hjärntumörer med andra drabbade familjer och läkare, flera cellgiftsbehandlingar, magnetrötgen av huvud och ryggrad, möte med neuroläkare och sen allt det vanliga med sjukgymnastik, logoped, hörselkontroller etc.
 
Sen händer det tyvärr också massa andra tråkiga saker som påverkar mig väldigt mycket. Tänk om det fanns ett botmedel för alla med cancer, tänk vad många familjer och människor som kunde få leva ett vanligt liv då.
 
Ska trots detta försöka att ta vara på ljusglimtarna i de tuffa dagarna, även om det är väldigt svårt.

En väldigt stor sol som lyser på mig och värmer enormt är bidragen till insamlingen, kan knappt hålla mig att berätta vad insamlingssumman nu står på. Jag har ju inte fört över pengarna för november månads mössor ännu, två dagar kvar!
 
 

Såå fina!!!

Kul att se alla bilder från er, skicka gärna in fler till alicemossan@gmail.com!
Trevlig söndag ♥

Supersnöret

Supersnöret- världens viktigaste snöre!
 
Jag lånar texten från Barncancerföreningens hemsida:
Behandlingen av barncancer tar mycket tid och är tuff. För att stödja barn och ungdomar på ett påtagligt sätt introducerar Barncancerföreningen i Västra Sverige "SuperSnöret".
 
Superpärlorna är små ljusglimtar under den tunga behandlingsfasen och barn och ungdomar har de små, färglika pärlorna som belöningar att se fram emot. Men SuperSnöret är mer än endast en kul grej att samla på.
Här ser ni Alice med sitt eget supersnöre. Egentligen ska snöret vara mycket mycket längre, men då supersnöret inte introducerades förens nu i höst så har Alice första tid inte kommit med. Jag har nu köpt "Fimolera" på Panduro för att göra alla henens pärlor så att snöret blir komplett. Förhoppningsvis kommer Alice att se på hela behandlingen lite mera positivt, pärlorna blir symboliska men inte så allvarliga och hemska som ord kan kännas. Även om man vill gräva ner och glömma allt som har med cancer, operationer, cellgifter, nålar och mediciner att göra så måste man ändå förstå att detta har format vårt liv. Allt det vi och Alice gått och går igenom kommer att behöva bearbetas.
 
 
 
 
 
 

Dags att börja rimma!

Jag tänkte värma upp inför december och jul med en liten tävling!
Jag vill ha in massor av rim som passar på en sån här mössa eller någon annan Alicemössa eller brorsan.
Skicka in ditt rim till alicemossan@gmail.com senast första advent (skriv ej i kommentarsfältet)
 
OBS! Glöm inte att skriva om du vill ha en röd brorsanmössa med stjärna eller en sån här med vit rosett,
även storlek!!!
 
Om du skulle tillhöra kategorin som avskyr detta moment med julklappsrim, ja då går det självklart fint att köpa en mössa i webbutiken dirket ;o)
 
 

Vem är du?

Vilka är all ni som finns med i statistiken som läser? Är ni fler i samma situation? Bloggar ni själva? Vill gärna veta.
Kram

Märklig vardag

Ibland går det inte ihop sig. Hjärnan kokar över, sprängande huvudvärk som inte ger med sig. Det händer mycket just nu. Jag går på högvarv...vill så mycket, orkar ibland, men vissa dagar inget alls. Oroar mig, vill planera, vågar inte tänka på framtiden. Vill leva och uppleva, men trycks ner av verkligheten. Det är här och nu som gäller, men hur lätt är det?
 
Snart 1 år sen, alla minnen kommer tillbaks. Det var den här tiden man gick och längtade till jul, att ta fram granen, tända första ljuset, åka pulka och fira nyår! Men livet vände på en dag, i ett trångt rum inne på avdelning 62. Jag har svaga minnen, men vissa ord och händelser snurrar fortfarande runt i huvudet. Panik, ångest, illamående, förtvivlan, rädsla och alla de värsta känslorna man kan få in i sin kropp. De finns fortfarande kvar där inne i kroppen, men de är undangömda och nedtryckta.
 
Det närmar sig en ny röntgen, nya besked och en ny jul. Hur ska allt bli...ska vår falska trygghet som vi byggt upp mitt i cellgiftsbehandlingen fortsätta? En lång behandling, vi är ugefär halvvägs, känns som en evighet. Man vill se ett tydligt mål, en garanti och ett vanligt liv där framme, men inget när det gäller cancer är säkert.
 
Jag har aldrig befunnit mig i en sån märklig vardag. Vi kan vara glada, skratta och leka. Vi har våra vänner och familjer som finns där. Men man är som i ett vakum, landet ingenstans. Vi kan planera några veckor framåt, men inget mer.
 
Alla nya vänner och männsikor vi mött, så mycket hemska saker att ta in, alla med ett sjukt barn eller familjemedlem. Man gråter, läser, pratar...hur mycket kan en människa klara av? Vi känner oss ibland lyckligt lottade, Alice lever ju. Men samtidigt kan man inte acceptera cancern och alla de men hon fått efter stroken. Jag har träffat många familjer där utgången blev den värsta. Fantastiska människor som dragit nitlotten, förlorat sitt barn. Ååå, det är så sjukt det här. Helt plötsligt har var och varannan person man pratar med cancer eller någon annan livshotande sjukdom. Läste idag i en väns blogg att hennes 3-åriga son sa "Storebror åka till skolan och jag åka till doktorn" Nää, så ska det bara inte vara...
 
Vet inte riktigt vad jag ska skriva, försöker bara sätta ord på det kaos som infinner sig här och nu.
Hoppas huvudvärken snart är borta och att själen lugnar ner sig. Jag vill spara min energi till rätt saker.
 

Bilder från julfotograferingen

Ni som är nyfikna på vad det var för någon julfotografering jag nämde tidigare i bloggen får gärna gå in och kolla här! Har lagt upp några av alla de bilderna som jag tog i lördags. Vi samlade ihop många tusenlappar till Barncancerfonden och ALLT gick verkligen super. Spindelmannen och Batman var självklart på plats (Superhjältar mot cancer). Fantastiskt att se alla barns miner och reaktioner när de fick träffa seriefigurerna "in real life". Här hemma klättrade spindelmannenkalsonger högst upp på önskelistan efter lördagens möte ♥!

Lagret uppsorterat och nya storlekar

Efter ett väldigt hårt tryck de senaste två veckorna är nu alla leveranser gjorda och vi är ikapp! Leveranstiderna blir åter igen normala på ca 5-7 arbetsdagar. Det har tagit slut i många färger och storlekar, men efter nya tygbeställningar så är sortimentet välfyllt.

Vill även passa på att nämna att jag fått en hel del kommentarer på att mössorna är ganska rymliga i måtten. Jag har därför bestämt mig för att ändra åldersindelningen på vissa av dem, se nya storlekar/mått nedan:
Bebis
1-2 år (hette tidigare 1 år)
3-4 år (hette tidigare 2 år)
5-8 år (hette tidigare 3-5 år)
Ungdom/vuxen

Jag råder er dock att gå på er barns huvudmått. Kika därför under villkor och info i webbutiken för att se centimetermåtten för varje storlek.
Hör av er om ni får bekymmer eller släng ut frågan till FB-sidan så får du garanterat hjälp från andra mössköpare!
 
OBS! Jag kommer nu mellan 20.45 och 21.30 att genomföra storleksändringarna i lagret och webbutiken...det går bra att handla men observera att det kan se lustigt ut då vissa hunnit ändras och vissa inte. Men ni ser som sagt både de nya och gamla namnen/storlekarna här ovanför så då vet ni vilken som är ändrad och inte!
 

Årets mama!

Vill uppmärksamma den här fantastiska personen som startat upp projektet Essence Vitae. Julia Wiklund, årets hjältemama 2012!
Jag är grymt stolt över att vara en av fotograferna som sammarbetar i projektet Essence Vitae. För att läsa mer om projektet och alla familjer samt fotografer, så kan man gå in här!
 
 
Imorgon kör jag, Helena Kyrk och Emma Roos julfotografering i Göteborg där ALLA pengar skänks till Brancancerfonden. Man mår bra av att hjälpa ♥

Nyheter- brorsan!

Fars dag har paserat men jul ligger framför oss, vad passar då bättre än att ge bort en brorsanmössa till din egen stjärna?
Det har blivit många rosetter sista tiden så nu är det snart dags för två nyheter i brorsan-kollektionen. Håll utkik i webbutiken- de båda läggs upp inom en vecka, kanske redan idag ♥
 
Somm alltid går 50 kronor för varje såld mössa dirket till Barncancerfonden. Överföringen görs en gång per månad. Följ insamlingen här! Kan knappt hålla mig från att berätta hur galet många mössor som sålts under november...insamlingsmålet på 80 000 ska nås innan jul!
 

Engagemang & en egen skyddsängel

Jag har i princip varje dag tänkt att jag måste blogga om det här fina brevet och smycket jag fick från Frida, Michelle, Isabella och Felicia för några veckor sen. De har under en vecka i gymnasiet jobbat för att marknadsföra Alicemössan och samla in mer pengar till Barncancerfonden. I brevet berättar de om allt arbete de lagt ner och att de tänker på Alice och hopaps allt ska gå bra. Blir varm i hela hjärtat! Inte nog med det, Alice fick även en egen skyddsängel som man kan fästa i ett halsband eller i ett armband, väldigt väldigt fin! Kul att gymnasieskolarna vågar lägga den vanliga undervisningen åt sidan för att faktiskt öppna upp för olika välgörenhetsprojekt. Heja JB Gymnasiet i Växjö! Hoppas fler skolor följer er!
Åter igen-TUSEN TACK, ni är grymma tjejer!
 
 

Stjärnklar blick

En spontan photoshoot i vagnen. Grått väder och mest regn och blåst, men kameran får ändå följa med. Fotografering är bland det roligaste jag vet, bra sätt att rensa huvudet och tänka kreativt. Alice säger inte nej när jag frågar. Hon leker mycket med sin egen kamera här hemma som hon lagt beslag på, det var min första digitala variant som jag köpte för mer än 10 år sen. Så fotograf är ett eftertraktat yrke här hemma ;o)
 
Nu finns det endast ett fåtal lila Alicemössor med cerisa stjärnor kvar, helt slut i storleken 3-5 år. Så vill ni ha just den här mössan så är det hög tid att slå till!
 
Är ni intresserade av just fotografering så kan ni följa min bildblogg Image U här.
 
 
 

Hjälp mig att välja!

Då var det dags att presentera nästa mössa till familjen "Alicemössan och brorsan". Har dock lite lätt beslutsångest och tänkte därför ta hjälp av alla er!
 
Jag har idag fotograferat tre olika varianter av den röda mössan. Kommentera här i inlägget eller på facebook.
 
 
 
 

Tänkvärt

Dikt lånad och skriven av http://annemon.bloggagratis.se
Foto av mig
 

Stödj Barnsjukhuset

"På Barnsjukhuset i Göteborg är alla barn hjältar. De kämpar många gånger för sitt liv. Barn som får leka, drömma och skratta glömmer det onda – åtminstone för en liten stund. Därför arbetar vi varje dag för att skapa positiva stunder som ger nya krafter. Superkrafter!" Text lånad från Barnsjukhuset.nu
 
Gå in och gilla Barnsjukhuset på facebook, de får 5 kronor för varje person som gillar!
Varje krona gör skillnad...
 
 

Svart Alicemössa åter i lager!

Äntligen- nu fyller jag på med svarta Alicemössor i ungdom/vuxenstorlek!!!
Passa på att fixa några julklappar redan nu.
Det är just nu lite längre leveranstid än vanligt då det varit ett väldigt högt tryck den senaste veckan. Men mössorna skickas så fort de är färdigsydda och packade. Räkna med mellan 5-10 arbetsdagar.
 
 
 

Kids just want to be kids

Tänk om alla barn fick chansen att bara "vara barn". Slippa nålar, mediciner, slangar, smärta och istället få en ljus framtid. Det arbetet clowner, superhjältar och övrig personal gör är verkligen fantastist. Även om Alice mår skit av allt det hon måste genomgå så älskar hon minutrarna efter då det ofta bli lek, bus och musik.
 
Kolla på filmen, den är väldigt stark. Verkligheten precis som den är för många familjer och barn på sjukhuset.
En extra varm kram till en av barnen som är vår sjukhuskompis!
 
Filmen "Kids just want to be kids" gjordes i samband med Barngolfen 2012 till förmån för Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.
 
 

Kärlek i en liten ask

I helgen fick jag en otroligt fin present från en vän och kollega. Vill framförallt visa dikten och orden som verkligen berörde mig. Du har ett stort hjärta Sanna och chokladen var (är, har inte ätit upp alla) ljuvlig!
 
 
Försök att ta tillvara
allt gott som livet ger
Se det stora i det lilla
så kan guldkornen bli fler

Ge dig tid att reflektera
en stund i lugn och ro
Låt sanningen bli vetskap
men släpp även fram din tro

Och när du möter mörker
och livets tvära kast
Känn då hur livet rör sig
och ljuset får kontrast

Känn att du får styrka
av det som gör dig svag
Att där finns nåt att lära
av allt som sker var dag
 

Rosetter till alla


Alicemössan zig-zag ungdom/vuxen

Här kommer en färgglad nyhet i ungdom och vuxensortimentet!
Just det här tyget blev framröstat som favorit på facebooksidan när jag startade en omröstning om sex olika tyger. Hoppas alla ungdomar och vuxna vågar sig på lite färg nu i vinter!
 
 
 För att köpa Alicemössan Zig-Zag i ungdom och vuxenstorlek så kan man klicka här!

Vilket dygn

Artikeln i GP på webben, samt i tidningen idag har verkligen gett resultat. På ungefär ett dygn har det nu sålts 118 mössor! Helt fantastiskt med tanke på att det under förra månaden såldes 90 mössor totalt. Som ni alla säkert förstår har det varit lite svårt att förbereda webbutiken på ett sånt här tryck med lager och allt. Nu är det därför nästan helt slut på vissa storlekar och vissa färger. Jag kommer imorgon bitti försöka beställa mer tyg till t.ex vuxenmössorna för att kunna fylla på lagret igen...kanske blir det även någon nyhet!!!
Så om ni under dagen går in och inte kan köpa den mössan ni tidigare sett så beror det på att allt är tillfälligt slut. Håll tummarna för att jag kan fylla på så att mer mössor kan säljas.
 
Jag vill även passa på att rikta ett stort tack till alla som skrivit fina mail, sms, inlägg på facebook och skickat hälsningar. Det värmer oerhört mycket och ger mig och familjen extra energi.
 
Ta vara på varandra och ha en forsatt fin helg
 

Bilder från er!

Glöm inte att skicka in era fina höstbilder på barnen, kompisen, eller på er själva i mössorna!
Här kommer ett litet kollage som jag satt ihop med de senaste inskickade bilderna.
 
Vill du skicka in en bild så maila i så fall till alicemossan@gmail.com

Göteborgsposten

Wow! På GP idag, ni har väl inte missat artikeln på webben? http://www.gp.se/nyheter/halland/1.1117215-en-huvudsak-for-cancerforskningen
Fantastiskt kul att se så många nya besökare och mössköpare här!
Har redan slagit besöksrekord och artikeln har varit uppe i ungefär två timmar- galet!
 
Hjälp nu till att sprid projektet så att Barncancerfonden får en riktigt fin julklapp i år.
 
TACK♥

NYHET!

Nu är det dags att introducera en nykomling i familjen Alicemössan! Det har varit mycket färg sista tiden och känner att många redan är sugna på en mössa som faktiskt känns liiiite vår. Vill man köpa en julklapp som inte känns allt för höstig och vintrig så tycker jag man ska satsa på ett säkert kort som den här.
Tyget är ljusgråmelerat i 95% bomull och 5 % lycra. Vit spetsrosett.
 
Jag har nu köpt allt ljsugrått tyg som leverantören hade hemma, tyvärr blev det inte så mycket som jag hoppats på, så passa på att shoppa nu om du vill säkra just den här varianten.
 
Till alla små brorsor så lägger jag även upp några ljusgrå i storleken 1 år.
 
Trevlig helg!

RSS 2.0