Slutsålda

Efter några timmar var mössorna slut, tråkigt för er som ville köpa och inte hann men väldigt kul att det gick fort och mer pengar trillar in till Barncancerfonden. Jag har mailat till alla som var först och kommenterade inlägget. Har du inte fått ett mail var det tyvärr lite för sent.

Stort TACK!

P.s Håll utkik första veckan i Maj då det kan dyka upp fler grå mössor ;o)

Ny Alicemössa!

Då var det dags för en ny Alicemössa. Helt olik den första men med samma symboliska rosett. Hoppas ni gillar den! De första 26 som kommenterar det här inlägget får chansen att köpa mössan. Efter det blir det ett litet uppehåll innan jag kan släppa fler. Så först till kvarn!

OBS, skriv i inlägget vilken storlek som önskas så jag vet åtgången på respektive storlek. När dessa mössorna är "bokade" och bekräftade av mig så kan ni kika under "Frågor och svar" hur processen flyter på med betalning, leverans etc.

Jag har följande storlekar:
1 år: 7 st
2 år: 8 st
3-5 år: 11 st

Som alltid så går 50 kronor direkt till Barncancerfonden och insamlingen "Alicemössan". Sammarbetet med liten frost pågår tills alla de grå mössorna blir slutsålda. Där efter väntar nya spännande vägar...

Fågor och svar

Vilka färger finns Alicemössan i?
*Alicemössan är unik och görs i ett visst antal exemplar. När tyget är slut byter vi till en ny variant. Det unika på alla mössor är att det finns en rosett på. Den aktuella färgen/mönstret som finns just nu visas på bloggen. Det går alltså inte själv att välja mönster eller färg.

Vilka storlekar finns mössorna i?
*1 år
*2 år
*3-5 år
Vilket huvudmått är det på respektive storlek?
*1 år ca 46-48 cm
*2 år ca 48-50 cm
*3-5 år ca 52-54 cm

Hur ska mössan tvättas?
*Mössan ska tvättas i 40 grader och formas till efter tvätt
Vilket material är mössan gjord av?
*Jersey, oftast 95% bomull och 5 % lycra men varierar lite beronde på vilket tyg som köps in

Vad kostar frakten?
* Frakt tillkommer med 12 kr för beställning av 1-2 mössor samt 20 kr för 3 mössor eller fler. Frakten är inte inräknad i priset.

Hur skickas mössorna?
* De skickas väl förpackade i vattentåliga påsar. Mössorna skickas med posten som "brev", det tar normalt 1-2 dagar att få sitt paket hem i brevlådan.

Vad gör jag vid ev. problem med mössan/reklamation?
*Kontaktar mig via mail!

Hur vet jag att mitt köp genererar pengar till Barncancerfonden?
* För varje betalning som jag registrerar så sätter jag in 50:- per mössa i insamlingen som är startade genom
Barncancerfondens egna insamlingar. Om du ser ditt namn eller det namn du önskat i givarlistan så kan du vara säker på att ditt bidrag gått fram.han

Hur går köpprocessen till?

1. Man mailar mig och kopierar nedanstående text med rätt information så att alla uppgifter tydligt står med i mailet:
Storlek:
Antal:
Adress:
Mail:
Telefon:

Önskat namn som visas på insamling "Alicemössan":

2. Jag svarar på mailet och meddelar kontonummer för insättning.

3. När pengarna syns på mitt konto skickas mössan inom 1 vecka med posten, oftast snabbare. Jag kan bara sälja mössorna när jag har hemma på lager, jag tar därför inte emot beställningar hela tiden.

4. Mössan dimper ner i din brevlåda och du har då bidragit med pengar till Barnncancerfonden.


Bilder börjar trilla in!

Här kommer ett gäng glada barn som stolta visar upp sina nya mössor!!

Bilder

Får massa glada utrop och hälsningar från flera av er som köpt den första Alicemössan...väldigt roligt att höra! Extra roligt hade det varit om ni ville ta ett kort på era barn eller den personen som äger mössan, utlovar sen ett kollage med alla mössägare här på bloggen. Skicka bilderna till s.broden82@gmail.com

Önskar er en trevlig helg och fint väder!!! Själva får vi tyvärr spendera den på sjukhuset pga av feber.

Projektet tar nya vägar

På grund av den oerhört positiva responsen vi fått på Alicemössan och projektet i sin helhet så har vi tvingats att planera om hela projektet. Liten frost har idag inte kapacitet att sy och hantera den mängden mössor som vi får order på. Alla de 100 Alicemössorna i det blommiga tyget kommer självklart att levereras så snart det går.
Inom den närmsta tiden släpper vi ca 50 stycken mössor i en ny variant/färg av Alicemössan enligt plan och i samarbete med liten frost. Där efter upphör samarbetet tyvärr med liten frost.

Projektets mål med Alicemössans är att samla in pengar till Barncancerfonden och glädja och pryda fler barn med en fin mössa med rosett på. Det kommer jag som mamma till Alice kämpa vidare med, men på andra håll. Jag hoppas jag ska hitta nya vägar så snart det bara går så att jag kan göra något gott i den fruktansvärda situationen. Som jag nämnt innan, orkar Alice så orkar vi.

Åter igen, stort TACK för alla snälla och fina ord, hälsningar och entusiasm för projektet.


P.s Mer info om den nya mössan kommer inom kort!

Fort ska det gå!Tillfälligt säljstopp i väntan på ny Alicemössa, men vi jobbar på med fotografering, etiketter, inköp, sömnad och mailsvarande!


Säljsuccé och ny kollektion...

Kan inte annat än att le och glädjas för den enormt positiva responsen vi fick under gårdagen. Att få fler än 1000 besök på bloggen första dagen och sälja slut på ALLT tyg under första dygnet...helt otroligt.
Som tur är så hade jag och Hanna redan kommit överens om att släppa en till mössa som en ny variant/uppföljare av Alicemössan, det symboliska är rosetten och den kommer självklart hänga med även på nästa. Alla tyg finns i ett begränsat antal meter och när ett tyg är slutsålt så kommer vi presentera en ny mössa.
Så den som väntar på något gott....

För er som inte vill missa när uppföljaren presenteras så kan ni maila Hanna på liten frost redan nu.

Åter igen, TUSEN TUSEN TACK för att ni är med på den här resan och hjälper till att samla in pengar till Barncancerfonden!

♥♥♥

Vilken start!

Finner inga ord...vilken start på vårt projekt med Alicemössan!
Har redan fått massor av beställningar, hundratals besök och många många delade länkar om projektet- TACK ♥
En extra kram till Hanna på liten frost som får jobba hårt framför symaskinen och datorn!
Utan dig hade det här projektet aldrig blivit av.

Mössorna kommer med en alldeles egen liten hangtag!
Foto och grafisk design av Image U

Alicemössan

Att vara liten och sjuk i cancer är inte lätt. När man är strax under två år förstår man inte mycket av allt konstigt som händer. Men smärta och rädsla förstår man och oron märks tydligt. Livet är inte som innan och det vardagliga, trygga livet har bytts ut mot något märkligt och oförutsägbart. Ena dagen är man hemma och sover i sin trygga sköna säng. Nästa natt tvingas sova på sjukhus med kontroller, personal springandes och främlingar i vita rockar som ska sticka, känna och titta länge och noga. Två helt skilda världar där den ena är väldigt onaturlig och skrämmande, särskilt om man är liten.

Som mamma till ett drabbat barn slits man mellan att vara stark, envis och hoppfull, för att i nästa stund vara förbannad, ledsen och totalt livrädd. Alla frågor som snurrar runt i huvudet 24 timmar om dygnet. Varför? Hur är det möjligt? Det kan inte hända mitt lilla hjärta. Ungefär så går tankarna nästan hela tiden. Hur gör man för att orka och övervinna den grymma sjukdomen? Tänk om det fanns garantier att man efter alla hemska timmar, dagar, veckor och månader av smärta och ilska kunde gå i mål och vara fri från helvetet . Men efter alla hårda slag i ansiktet och alla snabba vändningar förstår man verkligen att det är elaka hemska celler som vi kämpar emot. Och värst av allt, de sitter i min dotters kropp och jag kan inte göra annat än att finnas där.

I en vardag med cancer och ovisshet så bubblade min rastlöshet upp. Att hastigt sätta sina egna behov helt i skymundan är som att dra en påse över huvudet och bara fokusera på att kämpa och överleva. Men ganska snart kom tankarna om att jag måste göra något - bara det kan hjälpa någon, glädja för en stund eller framkalla något gott. Idén föddes när jag hittade många fina mössor på nätet som jag bara älskade. Äntligen lite annorlunda mönster och ett brett urval. Det bästa av allt, Alice gillar mössor och hattar och hon kommer inte se annorlunda ut med en fin mössa på huvudet. Jag kontaktade Hanna på ”liten frost”, som har gjort de fina mössorna, och frågade om hon ville vara med i ett projekt för att samla in pengar till Barncancerfonden. Med Alice som hjälte, mig som fotograf och designer samt Hanna som kreatör tog allt fart. Det dröjde inte mer än några minuter innan jag fick det positiva svaret - självklart ville Hanna göra Alicemössan tillsammans med mig.

Efter vi dragit igång projektet tog det inte många timmar innan vi märkte att det skulle bli större än vad vi någonsin vågat hoppas på. Hanna jobbade dygnet runt och gjorde allt för att leverera alla de mössorna som blev beställda bara under första dygnet. Vi insåg båda två att med den här efterfrågan så är inte vårt projekt hållbart i längden, vilket egentlign bara är något positivt. Meningen är ju att samla in mycket pengar till Barncancerfonden. Vi gjorde därför en gemensam överenskommelse om att Alicemössan ska hitta en ny sammarbetspartner så att projektet verkligen kan fortsätta och växa sig större.

På varje mössa sitter den symboliska rosetten som Alice och andra cancerdrabbade barn som tappar håret inte längre kan bära. Det borde vara alla barns rättigheter att kunna ha en fin rosett i sitt hår - åtminstone på sin mössa. Med en Alicemössa får alla känna sig fina, oavsett om man är frisk eller sjuk. Mössan är mjuk och skön och kan användas både inne och ute. Och det viktigaste av allt, för varje mössa som säljs går 50 kronor direkt till Barncancerfonden. Min förhoppning är att den här mössan ska värma, glädja ett barn samt att den ska samla in mer pengar till Barncancerfonden. Varenda krona gör skillnad.

Mer info om hur man beställer en mössa kommer SNART!
För att följa insamlingen, gå in på insamlingen


RSS 2.0