Jag höjer målet!

Idag är det den sista oktober vilket innebär att jag precis gjort en överföring till Barncancerfonden. Den här månaden har det sålts 90 stycken mössor vilket har gett 4500:- till Barncancerfonden. TACK alla ni som bidragit genom att köpa en mössa. Ni som köpt en mössa kommer inom ett par dagar att synas på insamlingssidan. Ni som köpt en mössa nu under kvällen hamnar på nästa överföring och kommer då synas senare. Men varenda krona och namn kommer med förr eller senare.
 
Vill även uppmärksamma att det finns flera otroligt generösa givare som utan att de köpt någon mössa skänkt pengar till insamlingen och Barncancerfonden. Helt galet, den här månaden så har det utöver mössförsäljningen kommit in ca 15 000:- Blir så rörd och så glad, vill rikta ett stort tack till ett företag som verkligen bidragit, F Division Group ♥. Även tack till bloggen Mest Virkat som varje månad uppmanar sina läsare att skänka pengar, ni gör skillnad!
 
Nu är mitt mål nått på 50.000 kronor till Barncancerfonden- nu höjer vi gränsen till 80.000!
Når vi det innan jul? Hjälp till att sprida insmalingen och mössorna så vet jag att vi ska klara detta.
Tänk om alla som har gillat facebooksidan faktiskt kunde "dela" och uppmana sina vänner att köpa en mössa i julklapp eller bara sätta in en 50-lapp direkt på insamlingen, ja då hade jag inte önskat mig någon annan julklapp.
 
Barncancer släcker i dagsläget 1 av 4 barns liv, mer forskning behövs- alla barn borde ha rätt till ett liv utan cancer.
 
 

Starka tillsammans

Cancer
laddat och skrämmande
förstör och bryter ner
ruskar om och biter sig fast
in i familjer och relationer
lämnar ärr och tunga minnen
stjäl tid och lycka i livet
föder oro och rädsla
angriper vem som
när som
nu
 
Svårt att ibland uttrycka känslor. De lever inne i kroppen, i hjärtat och huvudet.
Man tar livet, familjen och vännerna ibland för givet.
Inget är någonsin säkert.
Idag vill jag skriva några ord till min älskade mamma.
 
Du är fantastisk, jag älskar dig, du är stark.
Jag är en del av dig, du är en del av mig,
min dotter är en del av oss.
Vi måste vara starka tillsammans.
Vi ska klara detta.

Kram ♥
 
 
 
 

Coola killar

Snyggt färgmatchade och söta som socker, två coola killar i brorsanmössor!
 

Dubbel glädje

 
 
Webbutiken når man genom att klicka i den övre menyn till höger på just "WEBBUTIK"
De grå Alicemössorna i ungdom och vuxenstorlek börjar sina, passa på att klicka hem en redan idag.
Leveranstiden på just den modellen/färgen är just nu ca 1,5 vecka då trycket är extra stort.

Mitt hjärta


Eloge Magazine

Idag kom det andra numret av tidningen Eloge Magazine ut på nätet. En ny bloggtidning startad av ett gäng mycket kreativa och inspirerande personer. Jag blev intervjuad av dem för ett par månader sen, ni kan läsa hela tidningen här! Artikeln om Alicemössan och brorsan hittar ni på sidan 17.
 
Jag hoppas att fler bloggare hjälper till att sprida projektet och vill vara med och bidra med en slant till Barncancerfonden. Vill man inte köpa en mössa så kan man enkelt skänka en slant med ett sms från mobilen (minsta belopp 20 kronor)  Klicka er in och bidra och följ insamlingen här.
 
Kram kram
 
 
 
Ps. Idag går mina tankar till en liten sjukhuskompis till Alice som har det väldigt tufft just nu. Kärlek, styrka och kramar till lilla F med familj som vi träffade under behandlingen idag.
Gör så ont i mitt hjärta...

"Likes"

Dagens "likes"
-Vi fick komma hem från sjukhuset en dag tidigare och mindre feber!
-Camilla Läckberg har startat en egen insamling till Barncancerfonden
-Fina varma hälsningar från mössköpare
- (Alice) Nalleplåster, Bamseklistermärke, sång och dans med clownerna
 
Gillar inte...
-Alldeles för lång sondslang
-Receptlista på apoteket lika lång som inköpslistan på Ica
-Regn och blåst
 

NYTT NYTT NYTT

Då var det dags att presentera nyheterna som ni redan fått kika på lite grann, jag bad ju faktiskt er om smakråd när det gällde tygbeställningen ;o)

Nu hoppas jag det fortfarande finns sug efter lite nya mössor och en fortsatt vilja att vara med att samla in pengar till Barncancerfonden. Mer pengar behövs, forskning är ett måste för att nå nya framsteg och öka chanserna för alla barn med cancer. Alice är bara en av alla de drabbade barn med en ovanlig tumör med extremt lite forskning runt.
 
Köp en mössa redan idag och bär upp den med stolthet, den här mössan är mer än bara varm, det känns bra i ♥ också. Alla borde dessutom ha rätt att kunna bära en rosett på sitt huvud, vare sig man har hår eller inte. Med en Alicemössa får ALLA känns sig fina.

Ungdom/vuxenmössa- Mörkgrå med svart spetsrosett!
 
Bebis, 1 år, 2år och 3-5 år- Lila med cerisa stjärnor!
 
Bebis, 1 år, 2år och 3-5 år- Zig-Zag mönster i svart, rosa, cerise och orange!
 
 
 
 
 
 
 

Nyheter på ingång

Imorgon börjar alla tjejerna på Samhall att sy för fullt hus. I helgen har de nya tygerna hängt på tork efter att allt förtvättats i fredags. Flera nyheter som ska presenteras i webbutiken nu i veckan...spännande!
 
Väldigt kul att se vad alla gillade när jag visade de olika tygklippen. För er som inte har gillat Alicemössan och brorsan på facebook så har ni missat den heta omröstningen med hela 76 kommentarer! För att gilla sidan kan man gå in här http://www.facebook.com/AlicemossanOchBrorsan eller via webbutiken trycka på "gilla" symbolen.
 
Imorgon är planen att köpa spets till rosetterna och sen åka förbi Samhall för att hämta lite nya prover som ska fotograferas.
 
Tyvärr har vi lite sjukstuga här hemma och vi har kört kors och tvärs mellan sjukhusen i helgen och haft telefonkontakt både dag och natt med våra läkare...feber till följd av influensavaccinationen :o( Nu hoppas jag alla blir friska så vi inte behöver skjuta på någon behandling som står på planeringen. Man vill ju inget hellre än att slippa men utan behandling kommer vi inte framåt så det är bara att acceptera.
 
 
 
 

En dag i taget

Livet går upp och ner...
Idag en bra dag ♥ Man försöker grabba tag i varenda litet skratt, alla små bus som slutar i skrikande vrål av glädje, alla måltider som äts utan sond och alla pussar som delas ut med ett leende på läpparna. Men det är inte alltid så lätt. För dagarna innan eller efter kan ALLT vara jobbigt och svart, man hamnar åter i landet ingenstans. Tårarna rinner när man själv sitter hos doktorn för en skitsak som ryggont...jo, ont i ryggen har jag för att min dotter har cancer, för att jag går som en krokryggad gammal tant och stödjer Alice hand hela dagarna, för att jag bär min 12-kilos dotter som egentligen själv skulle klättrar upp i soffan eller stolen. Ja, hon fick ju en stroke oxå, så nu är det inte bara cancern vi ska vinna över...Bitter och ledsen och arg.
 
Tårarna kommer när jag tänker på alla vänner, de sjukhusvänner som kämpar på sitt håll. Den ena ligger inlagd för behandling efter återfall, en annan saknar sin ängel som alldeles för tidigt lämnat jorden, en tredje är ny i den hemska mörka cancervärlden och förstår ingenting. Vi alla stöttar varandra, har olika erfarenheter och livsöden, men en sak har vi gemensamt- ilskan mot den här sjukdommen som förstör för alla familjer.
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska känna längre. Ibland känner man sig kall och avtrubbad, ibland som ett känslomässigt nervvrak. När folk förväntar sig att man ska ligga golvad så står man upp och lyckas både ta hand om familjen, sig själv och göra annat. Tårarna rinner på andra, men inte på mig. Jag antar att det är dagsformen som gör detta. Någon slags överlevnadsmekanism som skyddar från en kollaps.

Att se framåt har alltid varit min grej. Ha massa roliga saker att längta efter och ordna med. Nu vet jag inte riktigt vad jag vill...Jul t.ex är ju en högtid för familjen och alla förväntar sig att glädjen ska vara på topp. För oss handlade den förra julafton mest om att bita ihop för storebror och att försöka svälja tårarna. Jag och familjen satt på barncanceravdelningen på Östra med rötgenbilderna på näthinnan. Barnen fick julklappar från tomten som kom i rullstol och åt köttbullar som serverades av Barncancerföreningen. Jag minns att jag tittade på smällkaramellerna i granen och önskade att jag nästa jul skulle få göra egna hemma med barnen...en önskan som är självklar för de flesta men för mig var det väldigt avlägset. Jag vet fortfarande inte om vi får fira jul hemma eller på sjukhuset, det är så det är och så det kommer vara under en lång tid framöver.
 
 
En dag i taget, försöka ta vara på de bra stunderna och titta lagom mycket framåt.
Vill jag veta eller vill jag inte?

Vilket tyg?

Ibland blir man osäker och får beslutsångest, sen funderar man lite till och ännu värre, man hittar två tyger till- HJÄLP!
Vill ha in en nyhet som känns lite mer höst/vinter till Alicemössan, ber därför alla er snälla läsare om smakråd. För det är ju faktiskt alla ni som köpt mössor eller som funderar på att köpa som vet vad som gillas.
 
Lägg gärna en kommentar här eller på facebook så får jag lite vägledning.
 
Kram och trevlig helg!
alla bilderna är lånade från www.jny.se

Välgörenhetsvecka

För två dagar sen blev jag kontaktad av Amra som är lärare på JB Gymnasiet i Växjö. 5 tjejer på Hantverksprogrammet ville hjälpa till att samla in pengar till Barncancerfonden genom att sprida projektet om Alicemössan. Självklart tackar man inte nej till en sån här fantastisk hjälp.
Nu jobbar de hårt för att marknadsföra Alicemössan och brorsan.
TUSEN TUSEN TACK!!! Ser fram emot fler bilder.
 
 

Vinnarna av bebismössorna!

Grattis säger jag till dessa två tävlande personerna med följande text/inlägg:
 
Grattis Åsa, du har vunnit mössan med hjärtan!
" En mössa som är varm,
& inte påminner om sjukhusrummets larm.
En mössa som oss om livet lär,
med en rosett på huvudet du den stolt bär.
Nyfödd eller gammal spelar ingen roll,
alla bör köpa en för att visa stöd & att man har bra koll."
 
Grattis Mathilda- du har vunnit mössan med stjärnorna på!
Hej! Sidan är gillad sedan tidigare, men har nu delat på FB.
Skrev även på min blogg om din sida (och tävlingen).
Mössan hade passat perfekt till min lilla tjej som föddes nu i juli.
 
Maila era adresser till mig så får ni inom snar framtid en liten mössa hemskickad!
alicemossan@gmail.com

RSS 2.0