Svart Alicemössa

Här får man shoppa svart tyg på löpande band, väldigt kul. Finns några ungdom/vuxenmössor kvar, så vill man inte vänta på nästa tygleverans så ska man definitivt slå till NU!
 
 

Bebismössor!

Då finns det även en graffitimössa för alla tuffa små bebisar!
Storleken lämpar sig för åldern 2-4 månader.
 
Idag har jag fotograferat den svarta Alicemössan samt brorsanmössan i mörkgrått i bebisstorlek. Den lilla brorsanmössan är hur söt som helst. Men som alltid blir ju allt i bebisstorlek väldigt väldigt gulligt. Tror att den här kommer bli en liten favorit tillsammans med någon av Alicemössorna just som doppresent, eller till de som precis fått barn. En fin gåva och samtidigt en väldigt god gärning. Förhoppningsvis kommer en sån här mössa värma även lite extra i hjärtat ♥


Ungdom & vuxenmössorna poppis!

Oj oj oj, la ut de svarta Alicemössorna igår och det finns just nu bara 7 stycken kvar. På måndag har jag mitt prov och tänkte då fixa riktiga bilder till webbutiken. Kanske kan jag även ordna en liten modellplåtning i mössan. Ser framför mig hur jag vill matcha mössan...man börjar verkligen längta efter höstnytt! Tänk vad kul om någon ville skicka in hur ni ungdomar eller vuxna matchar sin mössa! Kan vara trevligt att variera lite med andra mössbilder än bara barnbilder. Men det går nog inte att sticka under stolen med att just barnbilder är det bästa som finns.
Vad tror ni om detta till en Alicemössa?
 
 

Världens finaste present- en omtankesfilt

Ögonen blev verkligen tårfyllda idag när jag öppnade paketet som Alice fått. En OTROLIGT fin present! En handgjord, virkad filt från flera tjejer som ville göra Alice glad. Tänk att få en alldeles egen och unik filt som är gjord från hjärtat ♥♥♥. Fnns inga ord som räcker till. Alla ni som varit delaktiga i det här projektet vill jag skicka en stor cyberkram till, TACK!
 
VIKTIGT- Jag råder er alla att gå in på bloggen mest virkat och kolla in alla bilder och läsa om filten. FANTASTISKT!
 
 

Ungdom och vuxenmössa

Från och med idag så finns nu den första mössan i en större storlek, nämligen brorsan mörkgrå. Känns jättekul att kunna erbjuda en mössa för de äldre barnen samt för oss vuxna som gillar mössor. Den här mössan sitter perfekt på mitt huvud och blir given i helsvart (med rosett) för min del. Så snart den svarta Alicemössan är fotograferad så lägger jag ut den i webbutiken.
 
Vill även tillägga att jag fått flera mail från både vuxna och föräldrar till äldre barn med cancer som vill bära dessa mössor. Det värmer enormt och jag gör de här mössorna för alla er! Kämpa på där ute och se till att vinn över den hemska och fruktansvärda sjukdomen.
 
Kramar Sara

Påfyllning!

Brorsan mörkgrå 3-5 år åter i lager!
 

Mössor!

Massor av härliga bilder har kommit in-TACK!!!!
 
 
 

Storleksfrågor

Jag får en hel del frågor om storlekarna på mössorna. Jag skulle vilja säga att de är lite stora i storleken. För att sätta lite exakta mått och något att relatera till så har mina barn på 2 år och 4 år följande mått:
 
Alice 2 år: 48 cm runt om (huvudets bredaste del mätt över pannan). Passar bra i storleken 2 år men den är ganska rymlig och kommer även passa till våren.
 
Storebror 4 år: 52 cm runt om (huvudets bredaste del mätt över pannan). Passar bra i storleken 3-5 år, kommer likaså att kunna ha den till våren.
 
Det skiljer ca 1,5 cm mellan de olika storlekarna, även lite på höjden.
Hoppas ni blir lite klokare med den här informationen.
 
Hälsningar Sara

Tuff kille i "brorsan"

För ett par dagar sen fick jag chansen att ta några bilder på den här tuffa och söta killen i sin nyinköpta "brorsan" mössa. Tack snälla för att jag får visa dessa bilderna på bloggen! Mer bilder från fotograferingen hittar ni här!
 
Kan även passa på att meddela att mer grått tyg har kommit hem, så snart kan jag fylla på webbutiken mer brorsanmössor i storleken 3-5 år!
 
 

10 000 till Barncancerfonden

På 1,5 vecka har alla som köpt en Alicemössa hjälp till att samla in mer än 10 000 kronor, fantastiskt!
Nu hoppas jag inte det fina vädret skrämmer bort er, utan att ni fortsätter hjälpa till att sprida insamlingen och mössprojektet.
Vill åter igen nämna att jag har fått stor hjälp av alla er som delat länken på facebook- TACK! Sen alla ni som bloggar och tipsar, guld värt! Målet är 50 000:- på ett år, det ska gå!!!
I slutet av månaden gör jag en överföring till Barncancerfonden. Alla ni som köpt en mössa kommer då att se ert namn i insamlingen.
 
 

Oförändrad

En dag full av oro, spänningar och känslor. Ett möte på barncanceravdelningen med vår läkare. Bilderna var klara och granskade av röntgenläkarna. Tumören är inte större, den är inte mindre, den är oförändrad. Jaha...och vad betyder det? Bra eller dåligt? Ett halvår med cellgifter har passerat, flera veckor och månader inlagda på sjukhus. Borde man inte få hurra och känna lycka? Nej nej nej. Cancer är en j*la skitsjukdom som är lömsk och oberäknelig. Aldrig några klara besked, några konkreta svar eller garantier. Vår läkare var trots detta nöjd, behandling fortskrider ett år till. Röntgen igen kanske före jul.                                                        
Jag känner mig alldeles tom, urladdad och trött. Men sover förhoppningsvis lite bättre och kan försöka ta vara på de bra dagarna. Tumören är "under kontroll", den finns där men växer inte just nu...
Daughters are angels sent from above, to fill our heart with unending love ♥
Mitt favoritarmband som jag bär ofta- Tack Sara A!

Alicemössor!

Tack för alla fina bilder som skickats och visats på facebook. Fortsätt gärna att skicka in, så kul att se!
 

Brorsan mösssan 3-5 år

Oj vad det sålts mössor igår och idag- fantastiskt!
 
Endast en mössa kvar i storleken 3-5 år i den turkosa brosan mössan! När bilden försvinner i webbutiken är lagret slut. Jag har inte bestämt mig om jag ska fortsätta med det turkosa tyget eller om det kommer en nyhet...dock blir det någon vecka eller två i väntetid.
 
I den mörkgrå börjar det även ta slut, samma storlek även här. Verkar som jag ska göra fler i de större storlekarna, man lär sig...
 
 
 
 

Magnetröntgen

Den finaste lilla skyddsängeln som Alice fått av Kristina!

Nyhet i webbutiken!

Ikväll släpps den populäraste mössan i en ny tappning, nämligen med en svart rosett. Alicemössan med vit spetsrosett har sålts väldigt bra. Nu ikväll, på mindre än en vecka så räknar jag antalet sålda graffitimössor till 71 stycken- tjohoo!!!
 
Av "brorsanmössorna" finns det färre då de enfärgade tygerna inte gick att köpa hem i den kvantiteten jag önskade nu direkt. Så vill ni ha en brorsanmössa så kan jag meddela att lagersladot av visa storlekar och vissa färger än mindre än 5 stycken!
 
Imorgon händer det spännande grejer med projektet, kanske avslöjar mer imorgon! Jag har även fått flera nya kanaler där mössorna och projektet kommer att synas, värmer verkligen i hjärtat.

 
 

Första mössorna på väg

Då har första omgången mössor skickats iväg. På måndag bör de komma fram om Posten gör sitt jobb. Som tidigare så får ni hemskt gärna skicka in bilder till mig på era barn i mössorna. Ni mailar i så fall mig på alicemossan@gmail.com Kollage på bloggen utlovas i så fall.
 
Glöm nu inte bort att sprida insamlingen till vänner och grannar. Målet att samla in 50.000 kronor på ett år är en utmaning, men abslout möjligt! För mig som är tävlingsmänniska så ska det bara gå, men att sprida webbutiken på egen hand är svårt. Vill säga ett stort TACK till alla er som bloggat om Alicemössan och brorsan!
 
Nu önskar jag er alla en trevlig helg!
Kram

Överväldigad

Kan inte med ord beskriva känslan och glädjen över det jag fått uppleva idag. Alla kommentarer och hälsningar på facebook, meddelande på bloggen, sms och telefonsamtal- FANTASTISKT!
 
Allt slit i sommar är värt detta...inte bara det att Barncancerfonden får mer pengar, det ger dessutom mig massor av positiv energi som jag kan använda och dela med familjen. För är det något som behövs i en vardag som mest spenderas hemma, och som tyvärr väldigt mycket handlar om sjukdomen och allt runt omkring, så är det energi.
 
Nu hoppas jag att alla ni som beställt en mössa blir riktigt nöjda! Tjejerna som sytt dessa mössor har lagt ner sitt hjärta och är enormt stolta över att få sy och bidra till projektet.
 
Nu ikväll så har det sålts 75 mössor, 235 personer har "pratat" om sidan på facebook, bloggen har besökts av 717 unika personer och visats 1368 gånger- allt detta på en dag!
 
TACK alla som stöttat mig och på ett eller annat sätt hjälpt mig att göra mitt projekt till verklighet!
Ett extra tack till Hanna, Anna, Frida, Fredrik, Sven, Elisabeth, Samhall, Jny och Textalk!
 

Öppnad!

Ja men då kör vi.........!!!
Webbutiken hittar ni genom att klicka uppe i menyn på just WEBBUTIK
 

Förtydligande

Webbutiken öppnar vid lunch, jag skriver ett inlägg här när den är öppen. Kram!!!!!!!

RSS 2.0